

Det er amerikanske tilstander på Frogner i Oslo. Café Fedora er en liten herlighet, godt gjemt bort i en sidegate til Frognerveien. (ligger i Gabelsgate, men kaféen har adresse Frognerveien). Dette er en nabokneipe der all mat som serveres er amerikansk. Tykke pannekaker med lønnesirup og bacon, texan chili med maisbrød, key lime pie, pecan pie, mac’n cheese, burritos etc. Dette er det du får på Fedora. Og det er utrolig vellaget og smaker autentisk. Servicen er upåklagelig og veldig New York-style. Er du ikke vant til at servitører snakker til deg og spøker med deg, er ikke stedet noe for deg. For oss andre er det en herlig opplevelse. Dessverre har Fedora kun åpent til klokken 19.00. Som eneste sted på Frogner som serverer favorittdrinken min, Spritz, skulle jeg gjerne sett at de hadde åpent utover kvelden. For det er det perfekte sted å sitte og slure. Noen få bord utendørs, og flere inne. Litt mange barnevogner rundt lunsjtid, men det er jo ikke så rart når de serverer pannekaker og red velvet cupcakes. Dette er mat barn også liker. Stedet arrangerer også egne temakvelder på fredager. Sjekk ut Facebook-siden deres og hold deg oppdatert på kule stunts.
The post Amerikansk på Frogner appeared first on Helles Kitchen.
Jeg mener ikke Grandis fra frossendisken på din lokale butikk. Jeg mener Lofthus Samvirkelag på Nordpolen i Oslo.
Det er en meget god grunn til å dra til den andre siden av byen av der hvor jeg bor. Grunnen en Lofthus Samvirkelag, som er hva du får etter normal butikkstid på Åpent Bakeri.
Bakeriet gjøres om til pizzasted noen kvelder i uka, og jeg tør påstå at de lager Oslos beste pizza i den fantastiske pizzaovnen sin.
Jeg er en sucker for hvit pizzasaus, og lager en god én selv. Men ingen saus slår den hvite pizzasausen til Lofthus Samvirkelag. Min favorittpizza på Samvirkelaget er fenikkelsalamipizzaen. Erik hadde N’Duja-pizzaen med masse chili. N’Duja er en smørbar peperonipølse som minner litt om den majorkinske Sombrasada-pølsen. Hotte saker.
Vi hadde en superhyggelig kveld med veldig bra mat, drikke og service. Hva mer kan man ønske seg?
På Lofthus kan du sitte ute i solen eller inne i det stilige lokalet. Lurer du på hvordan du kommer deg hit? Ta 30-bussen og hopp av før du kommer til Nordpolen. Bussen kjører rett forbi restauranten.
The post Den beste pizzaen får du på Samvirkelaget appeared first on Helles Kitchen.
Fra og med i dag og frem til 4. oktober kan du smake den første burgeren i «The Signature Series». Dette er et konsept fra Burger Bar i Oslo der kokker som Burger Bar er fan av, blir utfordret til å lage sin signaturburger. Planen er å presentere tre slike før jul og fire fra jul til påske.
Først ut i serien er danske Nicolai Lundsgaard som er kjøkkensjef ved Det norske kongelige hoff. Han har tatt utgangspunkt i en rett som nesten alle liker, nemlig biff, bearnais og pommes frites.
Privat spiser Nicolai helst pizza og sushi, og han lager det ikke selv. Etter en lang arbeidsdag orker han ikke stå bak grytene. Men selvsagt liker han også å bite inn i en saftig burger. Det blir man jo aldri lei av.
Burgeren han har laget er en fransk bistro-burger med to typer bearnais-saus til. En kald variant som du kan dyppe pommes fritesen i og en varm til å ha på burgeren. Det å serverer to typer bearnais-sauser bød på problemer da jeg var på prøvesmaking. Den vanvittige varmen fra grillen på kjøkkenet gjør nok at de holder seg til en variant i perioden burgeren er i salg på Burger Bar.
Og hva gjør en kjøkkensjef ved Det kongelige hoff som burgerflipper på Burger Bar egentlig? Nicolai har i 7 år vært medlem på det norske grill-landslaget som hvert år konkurrerer i VM i BBQ i Memphis. Så grille kan han, selv om dette ikke er den type mat an lager til daglig i jobben sin.
Men over til hovedpersonen, som faktisk er burgeren:
Burgeren er laget av høyrygg og bryst av okse. Den er rosa i midten og maskulin i størrelsen. Her snakker vi ekte kjøttpuck!
Tilbehøret derimot har feminine og delikate smaker. Det er strimlet isbergsalat i bunnen, så en bifftomatskive marinert i olje og eddik. På toppen av burgeren er det strødd et delikat lag med røkt salt smakstilsatt med chili, kanel og 4 typer pepper. (dette ga en skikkelig god smak til kjøttet). En skive røkt cheddar på toppen av den igjen, så sprø løkringer og bløte løk (bløte løk er hans danske innslag). På toppen av dette lå sprøstekt panchetta og grillet paprika (deilig røktsmak) og små skiver av cornichons (franske sylteagurker). Brødet er det klassiske florlette Burger Bar-brødet. Nicolai ville egentlig ha sorte sesamfrø på brødet, men det bød på problemer, så det ble klassikeren med hvite sesamfrø.
Burgeren serveres ikke med ketchup eller sennep (selv om det er en dæsj dijonsennep i bearnaisen), men Nicolai sier at hvis man virkelig vil ha det, da skal du selvsagt få det, men i utgangspunktet er denne burgeren en ketchup- og sennepsfri burger,
Jeg spør ham om dette er noe han kunne ha servert på slottet, og det kommer kjapt et «ingen kommentar» tilbake. Jeg spør også om det er noe med burgeren som er inspirert av hans jobb på slottet, og igjen kommer et «ingen kommentar» tilbake. Selv om jeg ikke får svar på disse spørsmålene liker jeg å tenke at kongen har fått lov til å prøvesmake en av disse deilige burgerene på kjøkkenet på Slottet. Og hadde jeg fått det bekreftet hadde jo tittelen selvsagt hatt noe med «Burger King» å gjøre, men dessverre blir dette kun en fin tanke oppe i hodet mitt…
Nicolai Lundsgaard er selv tilstede bak grillen lørdag 6. september.
The post Signaturburgeren til Nicolai appeared first on Helles Kitchen.
Plah er en eksotisk perle i Oslo, og det har den vært i mange år. I fjor åpnet Plah Bar som serverer typisk thailandsk Street Food av veldig god kvalitet. Jeg spiste her for noen få uker siden og det var første gang Erik (mannen min) var med. Han digget det! Med god grunn. Smårettene er autentiske og utrolig velsmakende. Nedenfor ser du en del av de deilige retten som serveres på Plah Bar. Skulle dette friste, kan jeg fortelle at du kan nyte retten i din egen stue. Les nederst i saken om Plah Home.
Sist uke åpnet Plah en ny avdeling (denne gang i Briskebyveien). Denne heter Plah Home og er takeaway-utsalg og kafé hvor du kan nyte takeaway-maten hvis du ønsker det.
Plah home er åpen tirsdag – søndag, 13.00-22.00. og menyen finner du her. I kjellerlokalet vil de arrangere kokkekurs der man lærer å lage en 5-retters meny til maks 12 personer, men lokalet er også beregnet som et chambre séparée der du har egen kokk og servitør med 12-retters meny og vin. For disse er lokalet åpent til 01.00. Plah Home vil også drive catering.
The post Plah til hjemmebruk appeared first on Helles Kitchen.
Er du i Oslo i dag og frem til og med den 20. september? Da er det på Stortorget du bør henge rundt lunsjtider. I sommer skrev jeg på bloggen om at kredittkortselskapet Diners Club hadde inngått et samarbeid med noen av de beste kokkene i Norden om å lage Street Food servert fra Food Trucks i de fire nordiske hovedstedene.
Nå er det Oslos tur, etter en braksuksess i alle de andre byene. Det er ikke hvilken som helst kokk Diners Club har fått med på laget. Even Ramsvik fra Michelinstjerne-restauranten Ylajali står i bilen og lager lunsjrettene som du kan kjøpe denne uken. Men det er ikke retter fra restauranten du får servert. Det er forenklede retter med norske førsteklasses sesongråvarer som brukes. Økologiske matvarer hovedsaklig fra Korsvold gård og Brimse gård. Dette er et konsept for folket – en måte å spise kvalitetsmat på uten at det koster masse penger. En rett koster 125 kr, men betaler du med Diners-kortet ditt (hvis du har), koster en rett 100 kr. Du har valget mellom to retter:
eller
Jeg smakte begge rettene og dette mener jeg om dem:
Med tanke på at dette er Street Food som skal spises på gaten, på en benk eller på gressplenen fant jeg at lammeribben var vanskelig å spise uten stødig underlag. Du er helt avhengig av kniv og gaffel. Heldigvis var bestikket av solid plast. Smaken på retten var deilig og rund. Flott i fargene.
Retten med gryn og kantareller var en høydare og lett å spise med bare en gaffel. For meg var dette Street Food på den beste måten. Smakfullt, lett å spise og utrolig delikat anrettet med tynne skiver champignon på toppen.
Regler når du handler fra en Food Truck:
Først bestiller du maten og betaler. Dette er det en kø for. Så stiller du deg bakerst i neste kø for å få utlevert maten. Greit å vite:)
Så gjenstår det å se om osloborgerne er klare for å ta lunsjen ute. I Stockholm er man vant til å spise lunsj ute, og dette konseptet ble så populært at de måtte lage opp mye mer mat enn beregnet.
Jeg stakk hodet inn i vogna og spurte Even Ramsvik om han føler seg forberedt til å ta i mot horder av mennesker når de åpner vognen i dag klokken 11.30. «Blir det for heftig får vi bare stenge sjappa og gå hjem», sa han spøkefullt.
Ylajali Food Truck finner du på Stortorget i Oslo fom i dag og tom lørdag.
(Åpningstider : tirs. – fre. 11.30-14.00. Lør. 12.00-15.00)
The post Denne uken spiser du lunsjen din utendørs appeared first on Helles Kitchen.
Vi har sittet på verandaen vår og fulgt med, Erik og jeg. Det har vært bygging, saging og støv. Nabobygget vårt, Bygdøy allé 53 var adressen til ærverdige Norum Hotell, så Rica, nå Frogner House. Restaurantene har vært mange: Legendariske Norum, Sonja Lees Magma, Egon (!) og nå BA 53. Det er Kari Innerå som står bak det nye stedet. Hun er kjent fra restaurantene Cru og Fru K på The Thief. Jeg kjenner henne fra TV-serien Norges Grillmester, der jeg var deltaker i første sesong. Kari var gjestedommer i episode 2 og holdt på å stemme meg og min kollega, Cecilie, på hue og ræva ut av konkurransen pga maten vi lagde. Tema var fisk og skalldyr og vi lagde bl.a en enkel versjon av Black Pepper Crab. Kari Innerå har også Black Pepper Crab på menyen. Nå skal vi se om hun kan bedre enn hva vi presterte.
Erik og jeg tar småskoene på og tusler ned trappene og de 25 meterne bort til BA53, som åpnet mandag kveld (24. august). Wifi’n fra leilighetne vår er på laveste nivå når vi går inn dørene på den nyåpnede restauranten.
Dette er ikke bare en restaurant, men også en bar hvor du kan få fantastiske cocktail laget av Sondre Kasin, deltaker i World Class Nordic 2015 (Den beste bartenderkonkurransen i verden, der jeg var tilskuer og så Sondre mikse imponerende drinker).
Les om finalen i Nordisk mesterskap i bartenderkunst her.
Og ikke bare er det separat bar og restaurant, men neste uke åpner det pina dø en kaffebar her også. Du kan tro dette er etterlengtet på Frogner der jeg bor. Kaffen kommer fra Langøra kaffebrenneri i Stjørdal og BA53-gården er avbildet på logoen på kaffeposene, som de også skal selge i kaféen.
BA53 er altså mer enn en middagopplevelse. Med de forholdsvis lave prisene, kan du stikke innom for en rett eller to, en dessert, et par østers og et glass bobler i baren (kr 69 for to østers), eller gå for en av de tre menyene de har i restauranten. Plukker du retter fra menyen, anbefaler de å bestille 3-4 retter, for alle retten kommer i smårettstørrelse. Erik går for en 5-retter (kr 745) med vinmeny (kr 695), mens jeg prøver den dyreste av 3-retterne (kr 495) med vinmeny (kr 435).
Kari Innerå tar seg tid til å gå fra bord til bord og snakke med gjestene. Det er åpningsdag, men hun virker rolig og avbalansert, som kun en nordlending kan være. – Det er deilig å gjøre noe fritt og ikke være fastlåst i bås. Det må ikke være det nordiske kjøkken eller annet fastsatt, sier Kari. Hun har eksotiske ingredienser som sverdfisk på menyen, og den er garantert fresh, for Alex Sushi har den også i restauranten. Kari har latt seg inspirere av Østen i noen av retten. Black Pepper Crab fra Singapore, som hun har gjort til sin egen ved å bruke kongekrabbe. Sverdfisken har fått en japansk vri med teriakisaus og koriander. Men så har man noe som er mer nordisk, som gårdsegg fra Toten. – Jeg kunne aldri servert denne type mat på Cru, sier Kari.
Vi setter igang med å spise de deilige rettene.
The post Velkommen inn til Kari appeared first on Helles Kitchen.
Sonja er, som vi alle vet, Dronning på Slottet i Oslo, men visste du at også dronningene Ella, Noma og Nemi bor der? Det er de kongelige biene som holder hoff i bikubene i Dronningparken.
Jeg har fått lov til å komme i Dronningparken og møte slottsgartner Ane Senstad Guldahl. Hun følger meg rundt i parken og forteller meg om hvordan bier, humler og andre insekter pollinerer blomstene. Arbeidsbiene bestøver blomster, men samler også pollen og nektar som den avleverer til en «husbie» som plasserer maten i bikubens kammer. Etter dette får man honning slik vi kjenner til den. Honningen som produseres på Slottet har fått det velklingende navnet «Dronninghonning».
Birøkt er blitt populært de siste årene, og det nye er urban birøkt, altså innenfor byene. Norges birøktelag har hele 3551 medlemmer og bare det siste året har det kommet til 784 nye medlemmer. Du kan finne bikuber f.eks. på toppen av Mathallen på Vulkan. Det er Bybi som står for driften både der og på Slottet. Vil du vite mer om urban birøkt og kanskje selv starte med bier? Les mer om det her.
Vi trenger bier og andre pollinerende insekter for å kunne sikre en trygg og god matproduksjon. Slottet har gjort noe med det. Det er flott.
Det har ikke alltid vært drevet med birøkt på Slottet. I 2010 begynte man å tenke nytt rundt driften av Slottsparken, og ca 40 dekar plenareal ble lagt om til blomstereng. Det er ikke gjort i en håndvending, forteller Ane. Plenene i Slottsparken var gjødslet, mens naturlig engvegetasjon med gress, strå og engblomster krever næringsfattig jord. Det kom derfor mye løvetann og brennesler opp i de nyetablerte engområdene. Solsikker ble en sesong brukt til å utarme jorden og var som en bieffekt et vakkert skue. Tusenvis av engblomster er plantet her i form av blåklokker, rød- og blåknapp, knoppurt og prestekrager. Planen er å gjøre plantemangfoldet i Slottsparken rikere, slik at alle pollinerende insekter kan kose seg. Noe ugress vokser selvsagt opp og det er greit, men de mest iøyenfallende rives opp i «rotlausveka» tidlig på sommeren, da røttene er lettere å få med opp av jorden.
Blomsterengene som du kan se på utvalgte steder i hele Slottsparken slås mot slutten av sommersesongen, når gresset og stråene begynner å bli gule. Men gartnerne lar høyet ligge noen dager etter slåtten for å slippe frøene. Ane forteller at Slottsparken er i tet når det gjelder denne type drift og fremtidstankegang. – Vi har en parkdrift som i større grad spiller på lag med naturen, ikke mot, sier hun.
Klikk for å vise bildefremvisning.Det er laget flotte staudefelt i Dronningparken på siden av Parkveien. Hestemynten lyser opp i vakker rødfarge. Det er ikke bare Dronningparken som blir oppgradert. Resten av Slottsparken har også fått nye staudebed og blomsterenger. Det er også bygget noe som kalles «regnbed», blomsterbed der vannet dreneres ned i jorden for å få bukt med fuktproblemer.
Jeg elsker at parken er så «vill». Som den ekte asfaltcowboyen jeg er, føles det deilig å kunne gå rundt i parken denne deilige solfylte ettermiddagen i august. Insektene summer, sivet blafrer, og det dufter nydelig av blomstene. Alt dette kan vi osloborgere nyte helt gratis.
Klikk for å vise bildefremvisning.Tidligere har bikubene stått på den lille øya midt i Dronningparken, men pga. tiltak som skal gjøres med vegetasjonen der, er kubene flyttet til et mer avsidesliggende område ved Stallbygningen. Her holder bidronningene Ella, Noma og Nemi hoff blant tusenvis av hardtarbeidende bier. I fjor ga biene 140 kilo honning. Noe ble solgt på matfestivalen Matstreif, mens resten går til Slottet. En bie må fly 25 ganger for å fylle en celle i en plate i bikuben. Det sier litt om hvor mye jobb som ligger bak en skje honning.
Det er ikke bare Slottparken som har bikuber. Oscarshall og Bygdøy Kongsgård driver også med birøkt. Kongsgården har til og med egen kjøkkenhage der grønnsakene blir brukt på Slottet. I fjor ble det dyrket poteter i Slottsparken (vis-à-vis Kunstnernes hus), noe de har droppet i år. «Men potetene kan komme tilbake», sier Ane. » 2016 blir ellers et spennende år, men det kan jeg ikke si mer om nå», smiler Ane lurt når vi skilles ved porten til Slottets gartneri.
Jeg er fascinert av bier og elsker honning. Slik har det vært siden barndommen. Morfar var meierist, bonde og birøkter. Jeg husker at han gikk rundt i birøkterutsyr og sprayet sukkervann inn i bikubene på gården i Ølstykke i Danmark. I «laden» (låven) slynget han honningen, som var hvit. Jeg fikk lov til å sette merkelapper på boksene med navnet hans på, «Dansk honning avlet i egen bigård fra Ejner Larsen,» før de ble pakket i esker for salg.
Jeg har vært i kontakt med min tante Tove på Island for å få litt informasjon om morfars bier. Hun henviste meg til sin fetter Per som overtok biene etter morfar da han døde i 1991 og siden har drevet med bier. Han forteller om forskjellene på honning: Rapshonning er lys, lynghonning er brun, og gjennomsiktig honning er nyslynget ukrystallisert honning. Det finnes mange forskjellige honningtyper. Fargen er bestemt ut ifra hvilke blomster biene trekker nektar fra og hvilke sukkerarter nektaren inneholder. Videre forteller han om forskjellen mellom biene: Arbeidsbier blir trekkbier etter 18-20 dager. Etter 1-3 uker er de utslitt. Det er 50-60 000 av dem i bikuben om sommeren og 20 000 om vinteren. Vinterbier er arbeidsbier som fetes opp slik at de kan holde bikuben varm hele vinteren og starte opp den nye generasjonen bier på våren. Dronningene blir valgt ut av bieflokken, og hun pleies og mates av de andre biene. For et deilig liv!
For å finne ut hvordan selve honningen fremstilles, dro jeg til København og deltok på et honningslyngekurs hos Bybi. Det kan du lese om på bloggen snart.
Noen dager før mitt besøk i Dronningparken var jeg med på et arrangement i regi av Oslo Birøkt. Mikkel og Marius, som sto bak «NEIGHBORHOOD BATCH», inviterte til et glass mjød tilsatt fjorårets honning fra biene på taket til Kunstnernes hus (nabobygg til Slottet i Oslo). Honningen hadde for sikkerhets skyld rent nedover marmorgelenderet på Kunstnernes hus. Man kan da påstå, i kunstens navn, at man «drikker andre mennesker» fordi mange har tatt i dette gelenderet. Mikkel og Marius hadde nummerert et sett speiderbier som vi skulle ta med oss til et sted (gjerne hjem) innenfor en tre-kilometers radius for så å slippe bien løs og se om den ville klare å finne veien hjem til bikuben på taket av Kunstnernes hus. Jeg har ikke blitt kontaktet ennå om at min tapre «nummer 6″ har funnet veien hjem. Men jeg håper han har det godt, uansett hvor han er .
Klikk for å vise bildefremvisning.Og helt til slutt vil jeg oppfordre dere til å klikke dere inn til min mann, Erik sin blogg og laste den hans eminente spilleliste med sanger som handler om bier, humler og honning. Det gjør du her.
The post Slottets fire Dronninger appeared first on Helles Kitchen.
Burger Bar i Oslo fortsetter nå med konseptet The Signature Series, der de inviterer profesjonelle kokker som de har sansen for til å gjøre en gjesteopptreden og komponere sin signaturburger som Burger Bar har på menyen i en begrenset periode. Kokkene har frie hender og velger selv tema og hvilke råvarer som skal benyttes. På listen over tidligere kokker står Nicolai Lundsgaard, kjøkkensjef på Det kongelige Slott i Oslo og BBQ-kongen Craig Whitson.
Les her om burgeren til Nicolai.
Les her om burgeren til Craig.
Denne gangen er det Terje Ommundsen, kjøkkensjef og eier av Plah som skal lage sin signaturburger. Og med tanke på hans thailandske stil, er dette en burger utenom det vanlige. Det kan kanskje knapt kalles en burger, men det er også fordi en thai-burger ikke finnes, siden de egentlig ikke spiser brød i Thailand. Terje har i stedet for det klassiske burgerbrødet, gått for en roti, som du vil kunne finne i Sør-Thailand. Selve burgeren er heller ikke oppkverna kjøtt, men et utbeinet kyllinglår grillet på kullgrillen hos Burger Bar. Dressingen til kjøttet er en innkokt og herlig kokossaus med bakte hvitløk og chili. Dette er essensen av Plah, for de som har vært så heldig å spise på denne Michelinanbefalte restauranten i Hegdehaugsveien. «Burgeren» har også en deilig krønsj i form av den asiatiske kålen Pak Choi som er fermentert. Det er ikke Kimchi, slik hipsterne kjenner det, men fermentert kål som minner om den koreanske motekålen, laget på en thailandsk måte. Ved siden av serveres en deilig, søtlig chilidressing.
Pådriver hos Burger Bar, Gry Zakariassen, bodde rett ved Plah da de åpnet dørene og hun ble en stamkunde hos Terje de årene hun bodde der. Hun og Terje forteller om da Plah kom til byen og om konkurrenten Rust, nabokafeen til Plah, som hadde kø langt ut på gata. De serverte burgere av noe tvilsom kvalitet, men åkke som, de hadde gjester. Lenge vurderte Terje å begynne å servere thaiburgere for å få kundene inn av døra, men slo det fra seg som en fryktelig dårlig idé. Nå, 12 år etter, serverer altså Terje sin thaiburger på et av Oslos hotteste burgersteder.
Jeg har spist på Plahs restauranter og kjenner igjen stilen og smakene. Dette er en meget vellykket signaturburger som føyer seg inn i rekken av deilig mat laget av spennende personer som Burger Bar har presentert det siste året. Å velge Terje Ommundsen som burgerkandidat er vågalt. Ikke fordi mannen ikke kan lage mat, for det kan han til de grader, men det er ikke automatisk det man tenker på når ordet «burger» blir nevnt. Men kanskje gjør dette prosjektet akkurat det burgerscenen trenger akkurat nå: Nyskapenhet, smaksvariasjon og noen som tenker utenfor den klassiske burgerboksen. Jeg håper og tror at Terjes thailandske burger vil kunne treffe et publikum som er lysten på mer enn en klassisk burger og som vil spise maten til en av Norges desidert mest spennende kokker.
Les om da jeg deltok på kurs i thaimat på Plah.
Terjes signaturburger vil være i salg hos Burger Bar fra 5. oktober til 7. november.
For hver signaturburger Burger Bar selger, går 5 kr. til et veldedig formål ut ifra gjestekokkens hjertesak. Terje har valgt seg Kirkens Bymisjon.
The post Terjes signaturburger appeared first on Helles Kitchen.
Øl og mat i kombinasjon har tatt av de siste årene, og jeg henger bakpå. Det må jeg innrømme. Jeg kan så alt for lite om dette temaet. Egenlig er jeg en skikkelig dårlig øldrikker også. Jeg liker å drikke øl, men setter pris på en flaske ganske alminnelig pilsner når jeg står på kjøkkenet eller når jeg er på byen. Jeg liker ikke så godt IPA, for jeg synes det er for bittert, så hipster kan du ikke kalle meg.
Men det finnes folk som har peiling på temaet øl og mat i kombinasjon, og takk og pris for det. Jeg ble invitert av den ganske nyåpnede baren, BD57 i Markveien i Oslo. BD står for Brewdog, men de har ikke lov til å kalle baren for det samme navnet som ølmerket pga alkohollovgivningens strenge regler i Norge. Det skotske ølmerket er ikke alt som står på menyen hos BD57. De har 10 andre merker på tap, utenom 10 Brewdog-typer. Og det er et utvalg av flere av disse vi smaker på denne kvelden.
Kokken Thilde Gilling har satt sammen en 7-retters meny og ølspesialist Inga Greve har valgt drikke til. Dette er ikke en meny du kan få hos BD57. Til vanlig server de mer typisk barmat som burgere og visstnok noen legendariske chips med trøffelmajones. Men de vil gjerne arrangere noen spesielle kvelder med mat og øl i kombinasjon. Øl og sjokolade er et tema som kommer til å bli tilgjengelig for publikum.
The post Øl og gourmetmat i kombinasjon appeared first on Helles Kitchen.
norð&natt på Tøyensenteret i Oslo er ikke en nyhet lenger, men det som er ganske nytt er at Erik, min altmuligmann av en kjæreste, har laget en skikkelig bra playliste som de spiller i baren hver helg.
Vi tok turen over fra Frogner til Tøyen forrige fredag for å teste ut cocktailkartet deres og selvsagt høre på musikken. Du kan si det ble litt som å sitte i sin egen stue og høre akkurat den musikken man vil høre, mens proffe bartendere serverer de mest fabelaktige drinker til deg. Hvem vil ikke ha det! Akkurat det med drinkeserveringen skilte det å sitte hjemme fra det å være på byen, da.
Har du ikke noe å gjøre i kveld, anbefaler jeg deg å ta en tur til Tøyen og ta noen drinker og slappe av i uhøytidelige omgivelser.
Folkene bak norð&natt åpner snart også egen restaurant. Men frem til det kan du spise i baren på norð&natt. Her får du dagens suppe eller dagens gryte.
Nedenfor kan du se noen av drinkene som ble drukket forrige fredag. Favoritten var Gin & tonic (overrasket?) med den legendariske ginen Golden Cock, vermuten cocchi americano orange og hylleblomsttonic fra Fever Tree.
The post Cocktails på norð & natt appeared first on Helles Kitchen.